Romeo a Julia<br>Grand Moscow classical ballet

Romeo a Julia

Grand Moscow classical ballet

Popis

Doplňující informace

Kasatkiné s Vasilevem se jako prvním podařilo ztvárnit tuto jedinečnou partituru v baletním představení Novosibirského divadla opery a baletu v roce 1971.

Choreografie představení čerpá ze italské středověké kultury a spojuje velkolepou renesanční podívanou s nejhlubší psychologií umění 20. století.

„Svou režií jsme usilovali o maximální přiblížení k Shakespearovu zdroji, aby nám při překladu díla velkého anglického dramatika do jazyka choreografie nic neuniklo. Stejnou měrou jsme byli přitahováni romantickými postavami hlavních postav baletu, stylizovanými postavami služebnictva a groteskními postavami lidového karnevalu, zkratka Verona zblízka. Původně nejsou Romeo a Julie v našem představení výjimečné osobnosti. Výjimečnými se stanou díky citům, odolnosti a planoucí vášni.

Shakespearova hra je podle nás velmi aktuální. Každá její postava je hodná lásky, ale nepřekonatelná moc zkostnatělých zvyků vyústí v tragédii. Každý člověk by měl najít síly, aby unikl z kruté nástrahy lživých představ“.

Pořadatel

BA Management GmbH