Angela Gheorghiu a Ramón Vargas<BR>PKF - Prague Philharmonia<BR>Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2017

Angela Gheorghiu a Ramón Vargas

PKF - Prague Philharmonia
Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2017
www.festivalkrumlov.cz

Popis

Doplňující informace

'The Observer' o ní napsal: 'Je těžké si v této roli představit někoho lepšího, než je Angela Gheorghiu. Její hlas, lehký jako pírko a sametový, ale s ocelovým jádrem, se nádherně snoubí s jejím elegantním pohybem po jevišti. Je rozenou herečkou a mnohdy těžko uvěřitelnou scénu, kdy hrdinka umírá, zahrála přesvědčivě a srdceryvně a parádní provedení árie 'Poveri fiori' je prostě nezapomenutelné.' V posledních letech Angela Gheorghiu uvedla opery Adriana Lecouvreur, Tosca a Bohéma ve Vídni, Paříži a Londýně a vystoupila v řadě koncertů a recitálů. V březnu 2015 debutovala v roli Charlotte v Massenetově opeře Werther. V lednu 2016 se vrátila do Královské opery s Toscou, se kterou poté vystoupila i ve Vídeňské státní opeře. Výše uvedená vystoupení a recitály jen potvrdily postavení Angely Gheorghiu jako milované operní hvězdy. Umělkyně získala tituly 'Officier de l'Ordre des Arts et Lettres' a 'Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres' udělované francouzským ministerstvem kultury. V roce 2010 jí byl udělen 'Řád rumunské hvězdy', nejvyšší ocenění udělované prezidentem Rumunska. V říjnu 2012 jí jeho veličenstvo král Michal I. udělil královské vyznamenání 'Nihil Sine Deo' za zásluhy o propagaci rumunských kulturních hodnot v zahraničí.

Mexický pěvec Ramón Vargas je jedním z předních tenoristů současnosti. V roce 1986 zvítězil v tenorové soutěži Enrica Carusa v Miláně a posléze se přestěhoval do Vídně, kde dokončil svá pěvecká studia na škole při Vídeňské státní opeře. Mezinárodní debut Ramóna Vargase se odehrál v roce 1992 ve Vídeňské státní opeře v Lazebníku sevillském a v Metropolitní opeře v New Yorku v Lucii z Lammermooru. O rok později následoval debut v mekce italské opery, v milánské La Scale ve Verdiho opeře Falstaff. V současné době se Ramón Vargas pravidelně objevuje v předních operních domech po celém světě. K jeho stěžejním rolím patří Rodolfo z Bohémy, Don Ottavio v Donu Giovannim, Vévoda mantovský z Rigoletta nebo Werther Julese Masseneta. V minulém roce účinkoval ve Vídeňské státní opeře v operách Manon, Maškarní ples a Simon Boccanegra. Nedávno ztvárnil Hoffmanna v Pařížské opeře a Dona Carlose v Curychu. Letos zpíval Edgarda v Lucii di Lammermoor v Théâtre des Champs-Élysées v Paříži, jako i Cara ve Sněhurce Rimského-Korsakova v pařížské Opéra Bastille nebo Dona Carlose ve Vídni.

Leoš Svárovský vystudoval hru na flétnu na Pražské konzervatoři a dirigování na Hudební akademii múzických umění u prof. Václava Neumana. Svou kariéru začal v pražském Národním divadle jako asistent Zdeňka Košlera. V roce 1991 byl nadací Herberta von Karajana pozván ke spolupráci s Georgem Soltim, Claudiem Abbadem a Vídeňskými filharmoniky na festivalu Sommerspiele Salzburg. Od počátků své kariéry byl šéfdirigentem vynikajících českých a slovenských orchestrů, je pravidelně zván na pódia mnoha renomovaných hudebních festivalů v České republice i v zahraničí a spolupracoval s mnoha významnými sólisty i s vynikajícími zahraničními orchestry.

PKF - Prague Philharmonia vznikla v roce 1994 z iniciativy světoznámého dirigenta Jiřího Bělohlávka pod původním názvem Pražská komorní filharmonie, aby vnesla do českého a posléze světového prostředí čerstvý vzduch nakažlivého hudebního elánu a touhy po znamenitosti nejmenšího detailu prováděné hudby. Již zanedlouho po svém vzniku se zařadila do okruhu nejrespektovanějších orchestrů České republiky a vybudovala si vynikající renomé v Evropě i ve světě. Orchestr má ve svém 'rodném listě' vepsánu svěžest, energičnost a perfekcionismus, stejně jako lásku k hudbě, jež vkládá do každého koncertu.

Vstupenky ZTP a ZTP/P pouze na e-mailovou objednávku: info@ticketstream.cz. Součástí e-mailu musí být scan průkazu opravňujícího ke slevě..

Pořadatel

AUVIEX, s.r.o.