festival DEN FLAMENKA / Día del flamenco 2017<br>15 let Remedios & Duquende (spec. host)<br>hlavní koncert festivalu

festival DEN FLAMENKA / Día del flamenco 2017

15 let Remedios & Duquende (spec. host)
hlavní koncert festivalu

Popis

Doplňující informace

2. ČÁST: “Koncert k poctě zpěváka Camaróna de la Isla""

Před 25 lety zemřela legenda flamenkového zpěvu - Camaron de la Isla. Charismatický zpěvák s nezaměnitelným hlasem, který spolu s Pacem de Lucía zpopularizoval flamenco po celém světě. Po jeho smrti ho na Pacových koncertech nahradil jeho žák a následovník - Duquende. Máme tu čest, že právě on přijal naše pozvání, a vystoupí spolu s Remedios jako speciální host koncertu, ve kterém zavzpomínáme na tuto osobnost. Repertoár bude obsahovat legendární skladby, které změnily vnímání flamenka.

Duquende

Flamencový zpěvák Juan Rafael Cortés vystupující pod pseudonymem Duquende byl dlouhodobým zpěvákem v kapele kytarového velikána Paca de Lucia. Duquende zpívá stylem “cante jondo”, který je považován za nejhlubší a nejvíce seriózní druh flamenka. Kritika i flamenkový svět zpěváka označuje jako nástupce Camaróna de la Isly, jedné z největších osobností flamenca dvacátého století. Přes své hluboké sepětí s tradicí má v repertoáru například i Leonarda Cohena, velmi rád překračuje hranice žánrů a spolupracuje třeba s pakistánským zpěvákem Faiz Ali Faizem. V Praze se představí s autentickým flamencovým repertoárem z Camaronovy tvorby.

3. ČÁST: DJ Ekirne - flamenková diskotéka Enrique (DJ Ekirne) pochází z Cádizu a již několik let žije v České republice. Věnuje se svým dvoum vášním: španělské gastronomii a andaluské hudbě. Jako flamenkový DJ vystupuje pravidelně na festivalech tohoto žánru v Čechách (Iberica, Colores Flamenco a Den flamenka, atd.)

Není jednoduché být DJ flamenkové hudby, protože je to žánr plný spontálních momentů a ryzích emocí. Enrique však dokáže postupně vystavět atmosféru a svým výběrem veselých a tanečních skladeb (rumby, tangos, burlerías, alegrías, …) rozjet nekonečnou fiestu. VIDEO:

Pořadatel

BBA Šimon Kavan