Giuseppe Verdi: Messa da Requiem, Filharmonie Bohuslava Martinů, Stanislav Vavřínek
<BR>Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2017

Giuseppe Verdi: Messa da Requiem, Filharmonie Bohuslava Martinů, Stanislav Vavřínek

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2017
www.festivalkrumlov.cz

Popis

Doplňující informace

Český filharmonický sbor Brno patří k nejužší světové špičce. Dirigenti, orchestry a sólisté, s nimiž sbor doposud spolupracoval, se o něm vyjadřují v superlativech. Kritika pak oceňuje především kompaktní zvuk a širokou škálu výrazových prostředků, jimiž disponuje. Český filharmonický sbor Brno (založen 1990) vystupuje na všech evropských prestižních festivalech i významných koncertech a vždy dokáže posluchače uchvátit vysokou profesionalitou a mimořádným hudebním cítěním. Za úspěchy tělesa stojí jeho zakladatel, sbormistr a ředitel Petr Fiala. Druhým sbormistrem je Jan Ocetek, absolvent Pedagogické a Filozofické fakulty Masarykovy univerzity a sbormistrovství na JAMU.

Stanislav Vavřínek patří v současnosti k nejvýznamnějším a nejžádanějším dirigentským osobnostem v České republice. Vystudoval na brněnské konzervatoři flétnu a dirigování na HAMU. Jako host spolupracoval s více než třiceti symfonickými i komorními orchestry, jako Česká filharmonie, Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Hamburger Symphoniker a další. V letech 1999-2008 působil jako šéfdirigent Jihočeské filharmonie. Rovněž několik let působil jako pedagog oboru dirigování na pražské AMU. Šéfdirigentem Filharmonie Bohuslava Martinů se stal v rozmezí let 2008 - 2015. Filharmonie Bohuslava Martinů patří k předním českým symfonickým orchestrům. Repertoár orchestru tvoří symfonická díla různých slohových období, ale též skladby přesahující i do oblasti jazzu, šansonu nebo populární hudby. Umělecký profil tohoto významného českého orchestru utvářela řada vynikajících dirigentů a sólistů: Jakub Hrůša, Magdalena Kožená, Mischa Maisky, Eugen Indjic, Angela Gheorghiu ad. Filharmonie pravidelně účinkuje na festivalech Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, Janáčkův máj Ostrava ad., zahraniční turné přivedla orchestr do významných sálů států celého světa.

Filharmonie Bohuslava Martinů patří k předním českým symfonickým orchestrům. Repertoár orchestru tvoří symfonická díla různých slohových období, ale též skladby přesahující i do oblasti jazzu, šansonu nebo populární hudby. Umělecký profil tohoto významného českého orchestru utvářela řada vynikajících dirigentů a sólistů: Jakub Hrůša, Magdalena Kožená, Mischa Maisky, Eugen Indjic, Angela Gheorghiu ad. Filharmonie pravidelně účinkuje na festivalech Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, Janáčkův máj Ostrava ad., zahraniční turné přivedla orchestr do významných sálů států celého světa.

Vstupenky ZTP a ZTP/P pouze na e-mailovou objednávku: info@ticketstream.cz. Součástí e-mailu musí být scan nebo fotografie průkazu opravňujícího ke slevě..

Pořadatel

AUVIEX, s.r.o.