Yamato – The drummers of Japan

Yamato – The drummers of Japan

Popis

Doplňující informace

26.10.2018 Kongresové centrum ZLÍN
27.10.2018 Sono Centrum BRNO
29.10.2018 Divadlo Hybernia PRAHA
30.10.2018 Divadlo Hybernia PRAHA
31.10.2018 Ideon PARDUBICE
1.11.2018 Gong OSTRAVA


Soubor YAMATO založil v roce 1993 Masa Ogawa v Prefektuře Nara, která je považována za „kolébku japonské kultury“. V současné době zde soubor stále sídlí a s tradičními japonskými bubny „Wadaiko“ cestuje již více než 20 let po celém světě. Od svého vzniku uskutečnil soubor přes 3500 představení v 54 zemích v Asii, Evropě a Americe. Během této velkolepé bubenické show, v které se bubnování mísí s tradičními japonskými motivy, je použito několik desítek originálních japonských bubnů (včetně bubnu „Odaiko“ vyrobeného z ohromného více než 400 let starého stromu).

„Bubny existují od nepaměti a jejich zvuk člověka dokázal vždy učarovat. Vždy, když jsme my – Taiko, bubeníci z Yamato - hráli na naše bubny, dali jsme do toho srdce i duši ve snaze vytvořit zvuk, v kterém se odráží samotný puls života. Naším bubnováním chceme zprostředkovat tlukot srdce - zvučnou podstatu všeho živého. Během našeho vystoupení cítíme sílu a vášeň toho rytmu, který se nachází v každém koutě našeho světa dávající sílu a odvahu přijmout život takový, jaký je. Toto cítění se snažíme sdílet s naším publikem. Naše intenzivní cvičení nám umožňuje šířit tento puls po celém světě, někdy s jemnou pronikavostí, jindy s nezměrnou sílou a vášní. Pak v okamžiku, kdy naše bubnování souzní s tlukotem srdcí našich diváků, vytvoří vlnu energie, která nám dává sílu a vůli bubnovat dál…“.

Každý rok Yamato koncertuje 6 – 10 měsíců ročně po celém světě. Výsledkem takto namáhavého programu je stále rostoucí počet diváků, který jen utužuje neutuchající úsilí japonského seskupení při vystoupeních. Pro každého z členů souboru je vždy setkání s obecenstvem jedinečné a vzácné.

Vstupenky se slevou ZTP/P pouze na e-mailovou objednávku: info[zavináč]ticketstream.cz. Součástí e-mailu musí být scan nebo fotografie průkazu opravňujícího ke slevě.

Pořadatel

PRAGOKONCERT BOHEMIA, a.s.