Vážení návštěvníci pravého rockového festivalu Holba Rock na grilu 2021!


Fesťák se blíží, tak jsme si pro vás připravili souhrn důležitých informací včetně několika novinek, které si na nás nachystalo Ministerstvo zdravotnictví. Nechceme vám nijak kazit zážitek, ale přes některá pravidla zkrátka nejede vlak. Všichni každopádně doufáme, že vám následující omezení pravý rockový mejdan nezprotiví a všichni si ho užijeme v klidu a bezpečí.


Na úvod bychom chtěli začít pozitivně. Vzhledem k tomu, že nám odpadla tato povinnost, rozhodli jsme se zrušit oddělené sektory. Budete se tak moci pohybovat po areálu naprosto svobodně se všemi svými přáteli a naplno vychutnávat skvělou hudbu a dobré jídlo i pití.


Pro všechny bude navíc v rámci sjednoceného areálu přichystaná hudební zkušebna, kde si budete moci zajamovat nejen s dalšími návštěvníky, ale kdo ví… Třeba se objeví i členové vašich oblíbených kapel.


V případě, že si budete chtít dát s bandou chill ve stínu a nasát energii na další skvělý koncert, budete moci zaplout do naší pohodové oblasti s vodníma dýmkama nebo ochutnat výbornou kávu rodinné ostravské pražírny Laura Coffee.


Pro pohodlnou a bezpečnou cestu na festival a zpátky jsme pro vás, stejně jako loni, zařídili pravidelnou autobusovou linku z opavského nádraží až přímo na letiště Kylešovice. Podrobný jízdní řád je k dispozici na webu festivalu.


To byly slasti a teď i trocha těch strastí. Ty nás samozřejmě netěší o nic víc než vás, ale doba je taková a pokud si chceme užít festival v bezpečí a bez rizika nákazy, musíme se jimi řídit.


Co je tedy potřeba, abychom se mohli všichni dobře bavit:

1) Doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní.

2) Doložit negativní antigenní (POC) test z laboratoře, či zaměstnání starý nejvýše 72 hodin. Test ze zaměstnání je třeba doložit potvrzením zaměstnavatele nebo čestným prohlášením. Pro zájemce bude navíc přímo u vstupu do areálu připravena mobilní laboratoř, která bude testy provádět (bezplatně těm, kteří nebyli testováni v posledních 7 dnech) a vystavovat potřebná potvrzení.

3) Doložit můžete také potvrzení o prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dní přede dnem konání akce.

4) Nebo potvrzením o očkování. Od poslední dávky vakcíny musí uplynout nejméně 14 dní.

5) Po celou dobu festivalu musíte mít nasazený respirátor třídy FFP2 (KN95/N95). Sundat si ho ale můžete v případě, že budete zrovna pít nebo jíst, takže si udělej místo, protože na HOLBA ROCK NA GRILU je chutného jídla a dobrého pití více než dost.


Další pravidla už nevychází z nařízení Ministerstva zdravotnictví, ale z ministerstva HOLBY ROCK NA GRILU:

1) Pijte tak, abyste si fesťák užili, ale zároveň se udrželi na nohách. Mohlo by se pak stát, že se budete motat a neudržíte ty 2 metrové rozestupy.

2) Do areálu festivalu Holba Rock na grilu prosím nenoste ŽÁDNÉ zbraně, takže ani teleskopické obušky, nože, kudly, mačety, bouchačky, ruční granáty ani nic podobného. Uděláme maximum pro to, abyste si festival užili i bez hraček tohoto typu.

3) Cenné věci si raději zamkněte do bezpečnostních boxů, které budou nachystané u vstupu do areálu. Totéž platí pro kola. I pro ně bude vyhrazen speciální prostor.


Na závěr tady máme pár tipů, jak festival přežít s co nejmenší fyzickou i psychickou újmou. Držet se jich každopádně, narozdíl od těch předchozích, nemusíš:

1) Dbejte na to, abyste měli vždy nabitý svůj platební náramek, který vás při placení ochrání před manipulací s penězi a ušetří vás od nekonečného dezinfikování rukou. Jelikož je dezinfekce cítit jako slivovice, mohli byste mít při nadměrném dezinfikování problémy se strážníky při výjezdu z areálu.

2) Alkohol za volant nepatří a to ani ten zbytkový. V případě, že si nebudete jisti, budete moci využít službu testování na alkohol. Tuto možnost doporučujeme využít nejen všem řidičům aut, ale i jízdních kol.

3) Podepište si své rockové ratolesti, v rozestupech a s nasazenou rouškou byste mohli snadno ztratit a po návratu domů byste mohli být nemile překvapen.

4) Namísto roušky můžete neustále popíjet lahodné pivo z pivovaru HOLBA, jen prosím stále dbejte na pravidlo týkající se kymácení a ztráty rovnováhy. Pokud nejste dostatečně trénovaní, raději pouze usrkávejte.

5) V mobilních toaletách si můžete roušku sundat, z vlastní zkušenosti ji ale doporučujeme nasadit. I přes neustálý a pravidelný úklid ji pravděpodobně budete potřebovat mnohem více než venku.


Dodržujte všechna pravidla a nařízení, protože jedině pak si festival v bezpečí užijeme. Víme, že někdy je to zkrátka opruz, ale jestli si chceme tuhle rockovou slávu dopřát, musíme se držet.


Těšíme se na tebe,


tým Holba Rock na grilu 2021!