Deset užitečných praktických rad pro návštěvníka festivalu Hrady CZ - LIGHT


Festival Hrady CZ - LIGHT v Hradci nad Moravicí začíná již tento pátek.

Děkujeme, že jste si náš festival vybrali do svého letního programu a zakoupili si vstupenky v předprodeji. Posíláme Vám proto pár praktických rad, abychom Vám festival co nejvíce zpříjemnili a zjednodušili.


1) Kdy to vypukne?

Festivalový areál otevíráme v pátek již v 16,00 a v sobotu v 10,30 hodin. Zavíračka je vždy hodinu po konci programu. Doporučujeme, abyste přijeli zavčas. Vyhnete se případným frontám.


2) Jaké jsou podmínky ke vstupu do areálu?

Chceme Vás poinformovat, jaké podmínky stanovil stát ke vstupu do festivalového areálu. Nebudeme nikoho zbytečně prudit, ale každého z vás musíme požádat o prokázání tzv. bezinfekčnosti z hlediska nemoci Covid 19 – ve zkratce se tomu říká TNO (Test, prodělaná Nemoc, Očkování). Jaká jsou pravidla?

TEST – PCR test platí 7 dní od odběru; AG test platí 72 hodin od odběru

NEMOC – potvrzení platí 180 dní od prodělání nemoci, resp. od prvního pozitivního testu

OČKOVÁNÍ – certifikát platí pokud od poslední dávky očkovací látky uplynulo nejméně 14 dní

Vše je třeba doložit oficiálním certifikátem. Pokud nic z toho nemáte, lze se nechat zdarma otestovat na místě (hrazeno zdravotní pojišťovnou). Výjimku mají děti do dovršení šesti let, které se nemusí prokazovat ničím. Omlouváme se za tyto komplikace, není to z naší hlavy. Věříme, že vás to neodradí a festival si užijete.


3) Jak se tam dostanete autem?

Do Hradce nad Moravicí se dostanete od Opavy nebo od Fulneku po silnici č. 57. V centru města pak uhnete na Žimrovickou ulici a zhruba po necelých dvou kilometrech dojedete na festivalové parkoviště, které se nachází na rozlehlé louce za hotelem Belaria. Prosíme, dbejte pokynů pořadatelů, kteří se budou snažit, abyste co nejrychleji zaparkovali.


4) Jak se k nám dostanete veřejnou dopravou?

Pokud pojedete veřejnou dopravou, doporučujeme cestovat vlakem do zastávky Opava – východ, odkud můžete jet vlakem přímo do Hradce nad Moravicí a k areálu pak pěšky.


5) Jaký je line up festivalu?

Přesný časový rozpis vystoupení jednotlivých kapele najdete zde:

https://www.hradycz.cz/program/HRADEC-NAD-MORAVICI-20.---21.-8.---program__s106x576.html


6) Jak bude vypadat areál?

Abyste se v areálu festivalu snadno vyznali, připravili jsme pro Vás jednoduchou a snad srozumitelnou mapku festivalového areálu.


7) Jak a kdy na hrad?

Zámek Hradec nad Moravicí je vzdálený jen pár set metrů od festivalového areálu a v sobotu si ho můžete s návštěvnickou festivalovou páskou prohlédnout zdarma.


8) Jak nakládat s odpady?

Letos jsme zavedli možnost třídění odpadů. V celém areálu i jeho okolí budou rozmístěné barevně rozlišené popelnice na tříděný odpad. Budeme rádi, když je využijete. Záleží na každém z nás, jak se k ekologičtějšímu pojetí festivalu postaví. Více informací zde: https://www.hradycz.cz/novinky2/S-respektem-k-pamatkam-a-zivotnimu-prostredi__s8x686.html


9) Jak budou fingovat vratné kelímky?

Pivo budeme opět čepovat do vratných zálohovaných kelímků. Při nákupu prvního piva zaplatíte vratnou zálohu 50 Kč. Při každém dalším nákupu piva jen vyměníte prázdný kelímek za plný a nic již neplatíte. Kelímek můžete během celého dne vrátit v obou velkých stanech s prodejem piva a dostanete 50 korun zpět. Po 22. hodině se kelímky budou z organizačních důvodů vykupovat již jen ve stanu označeném VÝKUP KELÍMKŮ. Tento stan je vyznačený na festivalové mapce.


10) Jak s ubytováním?

Pokud jste si pořídili vstupenku do VIP kempu nebo VIP kempu PLUS, nezapomeňte si předem vyplnit ubytovací kartu, která je na eticketu nebo si ji můžete stáhnout zde. Výrazně tím urychlíte své odbavení.


Těšíme se na Vás a věříme, že si festival Hrady CZ - LIGHT v Hradci nad Moravicí pořádně užijete.


Produkce festivalu