Užitečné praktické rady pro návštěvníka festivalu Hrady CZ



Festival Hrady CZ v Rožmberku nad Vltavou začíná již zítra.

Děkujeme, že jste si náš festival vybrali do svého letního programu a zakoupili jste si vstupenky v předprodeji. Posíláme Vám proto pár praktických rad, abychom Vám festival co nejvíce zpříjemnili a zjednodušili.

1) Kdy to vypukne?

Festivalový areál otevíráme v pátek již v 15,30 a v sobotu v 10,30 hodin. Zavíračka je vždy hodinu po konci programu. Doporučujeme, abyste přijeli zavčas. Vyhnete se případným frontám.

2) Jak se tam dostanete autem?

Do Rožmberku nad Vltavou dojedete po silnici číslo 160 z Českého Krumlova. Zde na Vás čeká změna dopravy, která povede ke zrychlení a zlepšení příjezdu na festival. Automobilem se nebude vůbec jezdit přes Rožmberk nad Vltavou, silnice vedoucí z Rožmberku do kopce k festivalovému areálu bude určena pouze pro pěší a vjezd automobilů na ni bude zakázán. K příjezdu na festival místo toho využijte dvě trasy, které vedou po silnicích 3. třídy. Při příjezdu od Českého Krumlova odbočíte z hlavní silnice č. 160 v obci Nahořany doprava na silnici č. 1622 a následně u Malšína uhnete doleva na silnici č. 1602, po které přes obec Přízeř přijedete až na parkoviště u festivalového areálu. Při cestě z opačného směru od Vyššího Brodu pojedete opět po silnici 3. třídy č. 1623 přes Hrudkov, která vás dovede až na parkoviště u festivalového areálu. Pro každou z příjezdových tras je určený samostatný vjezd na parkoviště z příslušného směru, aby nedocházelo ke křížení automobilů. Obě příjezdové trasy budou dobře a zřetelně značené standardními dopravními značkami.
Prosíme, dbejte pokynů pořadatelů, kteří se budou snažit, abyste co nejrychleji zaparkovali. Upozorňujeme, že skutečně nemá smysl zkoušet jezdit přes Rožmberk nad Vltavou, jelikož uzavírku silnice bude kontrolovat policejní hlídka a ve městě samotném je jen minimum parkovacích míst.

3) Jaký je line up festivalu?

Přesný časový rozpis vystoupení jednotlivých kapel najdete ZDE.

4) Jak bude vypadat areál?

Abyste se v areálu festivalu snadno vyznali, připravili jsme pro Vás jednoduchou a snad srozumitelnou mapku festivalového areálu.

5) Jak a kdy na hrad?

Hrad Rožmberk nad Vltavou je vzdálený zhruba kilometr od festivalového areálu a v sobotu si ho můžete s návštěvnickou festivalovou páskou prohlédnout zdarma.

6) Jak nakládat s odpady?

Letos pokračujeme v možnost třídění odpadů. V celém areálu i jeho okolí budou rozmístěné barevně rozlišené popelnice na tříděný odpad. Budeme rádi, když je využijete. Záleží na každém z nás, jak se k ekologičtějšímu pojetí festivalu postaví. Více informací ZDE.

7) Jak budou fungovat vratné kelímky?

Letošní novinkou je rozšíření programu vratných kelímků také na nealko a míchané nápoje. Při prvním nákupu prvního piva, nealka či míchaného nápoje zaplatíte vratnou zálohu 100 Kč. Při každém dalším nákupu jen vyměníte prázdný kelímek za plný a nic již neplatíte. Kelímek můžete během celého dne vrátit ve všech místech s prodejem nápojů a dostanete 100 korun zpět. Ještě třicet minut po konci hudebního programu se kelímky budou vykupovat v posledním otevřeném pivním stavu.

8) Jak s ubytováním?

Pokud jste si pořídili vstupenku do VIP kempu nebo VIP kempu PLUS, nezapomeňte si předem vyplnit ubytovací kartu, která je na eticketu nebo Vám ji dáváme do přílohy. Výrazně tím urychlíte své odbavení.


Ve VIP kempu ještě zbývá pár volných míst. Informace naleznete ZDE.
Těšíme se na Vás a věříme, že si festival Hrady CZ v Rožmberku nad Vltavou pořádně užijete.

produkce festivalu