Užitečné praktické rady pro návštěvníka festivalu Hrady CZ



Festival Hrady CZ na Veveří začíná již zítra.

Děkujeme, že jste si náš festival vybrali do svého letního programu a zakoupili jste si vstupenky v předprodeji. Posíláme Vám proto pár praktických rad, abychom Vám festival co nejvíce zpříjemnili a zjednodušili.

1) Kdy to vypukne?

Festivalový areál otevíráme v pátek již v 15,30 a v sobotu v 10,30 hodin. Zavíračka je vždy hodinu po konci programu. Doporučujeme, abyste přijeli zavčas. Vyhnete se případným frontám.

2) Jak se tam dostanete autem?

Na Veveří se dostanete od Brna kolem přehrady po silnici č. 384 (Rakovecká) nebo od Veverské Bítýšky po silnici č. 386. Pro příjezd z obou směrů bude připraveno samostatné parkoviště. Prosíme, dbejte pokynů pořadatelů, kteří se budou snažit, abyste co nejrychleji zaparkovali. 

3) Jak se k nám dostanete veřejnou dopravou?

Pokud pojedete veřejnou dopravou, doporučujeme využít posílenou autobusovou linku MHD č. 303, která bude jezdit za běžný tarif od Zoologické zahrady v Brně a v opačném směru z náměstí ve Veverské Bítýšce. BUS bude jezdit do jedné hodiny v noci. Na festival se také můžete vypravit po přehradě parníkem.


4) Jaký je line up festivalu?

Přesný časový rozpis vystoupení jednotlivých kapel najdete ZDE.

5) Jak bude vypadat areál?

Abyste se v areálu festivalu snadno vyznali, připravili jsme pro Vás jednoduchou a snad srozumitelnou mapku festivalového areálu.

6) Jak a kdy na hrad?

Hrad Veveří je vzdálený pár desítek metrů od festivalového areálu a v sobotu si ho můžete s návštěvnickou festivalovou páskou prohlédnout zdarma.

7) Jak nakládat s odpady?

Letos pokračujeme v možnost třídění odpadů. V celém areálu i jeho okolí budou rozmístěné barevně rozlišené popelnice na tříděný odpad. Budeme rádi, když je využijete. Záleží na každém z nás, jak se k ekologičtějšímu pojetí festivalu postaví. Více informací ZDE.

8) Jak budou fungovat vratné kelímky?

Letošní novinkou je rozšíření programu vratných kelímků také na nealko a míchané nápoje. Při prvním nákupu prvního piva, nealka či míchaného nápoje zaplatíte vratnou zálohu 100 Kč. Při každém dalším nákupu jen vyměníte prázdný kelímek za plný a nic již neplatíte. Kelímek můžete během celého dne vrátit ve všech místech s prodejem nápojů a dostanete 100 korun zpět. Ještě třicet minut po konci hudebního programu se kelímky budou vykupovat v posledním otevřeném pivním stavu.

9) Jak s ubytováním?

Pokud jste si pořídili vstupenku do VIP kempu nebo VIP kempu PLUS, nezapomeňte si předem vyplnit ubytovací kartu, která je na eticketu nebo Vám ji dáváme do přílohy. Výrazně tím urychlíte své odbavení.


Ve VIP kempu ještě zbývá pár volných míst. Informace naleznete ZDE.

10) Kde si uschovat věci?

Před vstupem do festivalového areálu je úschovna kol a zavazadel, kde si můžete uložit svoje cenné věci. Kapacita úschovny je omezená, můžete si ji rezervovat ZDE


Těšíme se na Vás a věříme, že si festival Hrady CZ na Veveří pořádně užijete.

produkce festivalu