Město Valtice s partnery pořádá v pátek 6. a v sobotu 7. října 2023 Valtické vinobraní - slavnost vína, burčáku, a hlavně dobré nálady, na kterou se sjíždí lidé z širokého okolí. Hlavními tahouny hudebního programu budou koncerty kapel Slza a O5 & Radeček. Vinobraní toho ale nabízí mnohem víc.

Druhý říjnový víkend bude centrem dění dvoudenních slavností především valtické náměstí, kde bude stát hlavní pódium, druhou stage najdete v areálu valtického zámku. Podle chuti si vyberete z pestré směsice hudebních žánrů a určitě neminete známá jména české hudební scény. Setkáte se také s velkým množstvím krojovaných sborů, dětských národopisných souborů, mužských a ženských pěveckých sborů. Připravena je i dětská zóna.

Chybět nebude po celém městě ani množství stánků s občerstvením. Každý mlsný jazyk si najde to své.

Další scéna nabídne pestrý program doplňující hlavní pódium. Druhá stage v areálu Zámku Valtice pak potěší hlavně příznivce folklórní muziky a nabídne poslech známých souborů Harafica nebo Hradišťan s Jiřím Pavlicou.

Součástí vinobraní je v sobotu také krojovaný průvod městem. Průvod vyjde z ulice Sobotní od Střední vinařské školy Valtice v pravé poledne a jeho příchod na hlavní pódium na náměstí bude ve 14 hodin.

Součástí vstupenky na Valtické vinobraní je volný vstup do Národního zemědělského muzea.

VSTUP NA AKCI:

6.10.2023 od 14:00

7.10.2023 od 10:00