Wine & Art Prague 2016

Wine & Art Prague 2016

www.vinoaumeni.cz

Popis

Doplňující informace

Pojďte s námi cestou vína a umění
Wine&Art Prague 2016

Spolek Víno a umění je nestátní nezisková organizace, založená na podporu světa umění, vína a gastronomické a zážitkové turistiky.
Sdružujeme zájemce o umění, cestování, historii a regionální gastronomii. Našimi partnery jsou umělci, galerie, vinařství, ale i kraje a regionální turistická centra.

Zářijová akce má za cíl propojit návštěvu galerie s ochutnávkou vína. Návštěvníci mají možnost navštívit 13 galerií na Starém městě pražském. Putování proběhne po dvou tratích, v každé galerii bude možné degustovat víno špičkových českých a moravských vinařů. Galerie kromě aktuální výstavy chystají vlastní doprovodný program.
Centrálním místem je Restaurace Mincovna, Staroměstské náměstí 7, Praha 1.
Na těchto místech bude možné vyměnit vstupenky, vyzvednout mapy a skleničky a prohlédnout si informační materiály zúčastněných krajů, které zde budou propagovat regionální turistiku.
Na nádvoří Betlémské kaple bude středověký jarmark s ochutnávkou vína a regionálními gastronomickými specialitami.

Akce se koná s finanční podporou Středočeského, Ústeckého, Libereckého, Jihočeského a Moravskoslezského kraje. Součástí akce je region point v Betlémské kapli, kde proběhne prezentace krajů a jejich regionálních specialit. Účastní se přední vinařství a gastronomické firmy z Čech a Moravy.

Pro vizuál akce poskytl své grafiky Jiří Slíva, český výtvarník a básník. Věnuje se kreslenému humoru, litografii a knižní ilustraci. (zdroj: Tisková zpráva Víno a umění, září 2016)

Pořadatel

Víno a umění